blank

„Prijateljica prirode“ – OŠ „Vladimir Nazor“ iz Đurđina (VIDEO)

YouTube video

Princip „kruga dobrote“ po kome se čini dobro delo i ne očekuje ništa zauzvrat najbolje mogu da nam objasne učenici i nastavnici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Đurđina. Zahvaljujući svojim učiteljicama i nastavnicima u ovoj školi koja broji 94 učenika i 28-oro dece u vrtiću u sklopu škole, radi naučni klubić GREEN STREAM, koji je svoj rad predstavljao na prestižnim međunarodnim sajmovima i samitima obrazovanja sa kojih donose pohvale, ali i nagrade. Tako je Iris Stantić Miljački, učiteljica u đurđinskoj školi ponela titulu jednog od najboljih učitelja sa prostora bivše Jugoslavije.

Da se najbolje uči kroz funkcionalno učenje, vlastito iskustvo i spoj nekoliko različitih naučnih oblasti pokazuju učenici đurđinske osnovne škole koji su, kroz četiri godine koliko traje rad naučnog klubića Green Stream, obradili veliki broj projekata iz različitih oblasti iz matematike, inženjerstva, tehnologije, umetnosti i jezika.

blank
Foto: Subotičke.rs

Sa svojim projektima učestvovali su na mnogim obrazovnim sajmovima i to zahvaljujući dvema učiteljicama i nastavnici. Kao „prijateljica prirode“ osnovna škola iz Đurđina pravila je hranilicu za ptice, hotel za insekte, reciklažni papir sa semenima začinskih biljki, koji su prodavani u humanitarne svrhe, potom kupovan konac, kojim žene iz udruženja „Heklane hobotnice“ heklaju ova mala morska bića, a potom ih poklanjaju neonatološkim odeljenjima, prevremeno rođenim bebema.

Učenje o humanosti i ekologiji je proces koji traje, a da će deca iz ove škole izaći svesna sebe i okoline na najbolji mogući način govori i akcija pod nazivom EKO butik.

blank
Foto: Subotičke.rs

U Eko butiku moguće je doneti svoju čistu i očuvanu garderobu i obuću koja se više ne nosi, i dati je na raspolaganje nekome kome treba ili se sviđa. Akciju su podržali svi: od roditelja i učenika do nastavnika i toliko je dobro prihvaćena da će se organizovati nekoliko puta godišnje.

Niz akcija, animiranja, učenja, predavanja u školi „Vladimir Nazor“ je toliko dugačak da je nemoguće se setiti svega i baš svake. Uredno ih zapisuju i uče iz iskustava, a mi ćemo nabrojati samo neke: Dan inteligencije, najbolja astrofotografija, reciklirano drvo, 3R koraci.

Đurđinska škola predstavlja primer dobre saradnje svih počevši od roditelja, dece, učitelja, nastavnika i školskog osoblja koji sa osmehom dolaze u ovu školsku zgradu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.