blank

Promocija filma “Novi Sad na turističkoj mapi za OSI” (VIDEO)

YouTube video

Svako ko nije u kolicima, nije oboleo od neke disfunkcionalne bolesti mišićno – koštanog sistema ne obraća pažnju koliko je teško popeti se uz stepenice, preći prag ili videti svet očima osoba sa invaliditetom.

Ulazi u muzeje, kulturne ustanove, bioskope uglavnom nisu prilagođeni osobama u kolicima, iako na ovom planu ima značajnog pomaka.

Novi Sad je odavno na turističkoj mapi Vojvodine i Srbije, ali da li je pristupačan svima koji u njega dođu, da li je po meri i ljudima koji su u kolicima ili imaju sličan medicinski problem – pokušali su da odgovore oni kojih se lično tiče ova tema, ali i udruženja “Investiraj u sebe” i “Uspon OSI” u dokumentarnom filmu “Novi Sad na turističkoj mapi OSI”. Film se bavi pristupačnosti turističkih lokacija u Novom Sadu za osobe sa invaliditetom. Dane Omčikus smatra da ima mnogo mesta za rad i poboljšanje i ovakvim akcijama stvoriće se uslovi da se to i desi.

blank
Foto: Subotičke.rs

Projekat “Novi sad za OSI” deo je šire kampanje “Srbija bez barijera”, koja za cilj ima unapređenje uslova i pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u različitim aspektima društvenog života.

Film “Novi Sad na turističkoj mapi za OSI” predstavlja ključni deo naših napora da osvetlimo izazove sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju prilikom poseta turističkih destinacija u Novom Sadu, objašnjavaju autori filma.

Dokumentarnii film su podržali Ministrastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a ovo je samo jedna u nizu akcija za podizanje svesti i promenu odnosa prema osobama sa invaliditetom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.