blank

Uz trube Bobana i Marka Markovića u Novu godinu!

Na Trgu slobode će za Novu godinu nastupati Boban i Marko Marković i njihov orkestar.

blank
Grad Subotica i Turistička organizacija Subotice organozatori su ovogodišnjeg koncerta za Novu godinu. Početak koncerta svetski poznatih trubača zakazan je za 22 časa i 30 minuta.

U ponoć, kao i svake godine, Subotica će ući sa vatrometom i taktovima kompozicije „Na lepom plavom Dunavu“, a Jasmina Stevanović, uz čestitke i najlepše želje za sve goste, posetioce i sugrađane imala je i apel:

„Pre svega, zbog bezbednosti sopstvene i bezbednosti dece, u novogodišnjoj noći ne koriste pirotehnička sredstva. U ograđen prostor oko koncertne bine neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i upotreba petardi. Potrudili smo se da grad zablista i da svi zajedno uživamo u dva vrhunska muzička događaja“, rekla je Stevanović.

Subotički simfonijski orkestar će u Velikoj većnici Gradske kuće, 29. decembra održati gala koncert na kome će nastupati eminentni umetnici, najavio je Miloš Nikolić, direktor orkestra. Početak koncerta zakazan je za 20 časova, a cena ulaznice biće 1.000 dinara. Ova jubilarna godina, deseta, za Subotički orkestar bila je izuzetno uspešna, a muzički umetnici ovog simfonijskog orkestra sebi uvek postavljaju visoke standarde.

Miloš Nikolić, direktor, najavio je sledeću godinu još uspešnijom, gde će se organozovati devet velikih koncerata sa Stefanom Milenkovićem, kao solistom, ali i mnogim drugim istaknutim muzičarima.

Na gala koncertu u Velikoj većnici, za dva dana izvodiće se Verdijeve arije kao i mnoge druge poznate kompozicije. Na ovgodišnjem subotičkom gala koncertu gostovaće i Vesna Đurković, sopran, prvakinja Beogradskog narodnog pozorišta i Željko Andrić, bariton, prvak Novosadske opere, uz dirigentsku palicu Mikice Jevtića.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.