blank

Promocija knjige “Šahovski zaljubljenici iz Bajmoka” (VIDEO)

YouTube video

Nadmetanje za tablom i promocija knjige novinara Miroslava Nešića “Šahovski zaljubljenici iz Bajmoka” znak su poštovanja i zahvalnosti onima koji su mnoge u šahu i životu učinili uspešnijim – ovom rečenicom može da opiše dešavanje na drugom šahovskom turniru dr Čedomir Đuketić.

Posao sportskog novinara, sa fokusom na šahovska dešavanja u nekadašnjoj Jugoslaviji, Miroslava Nešića stavlja kao pravu osobu za pisanje ove svojevrsne šahovske monografije. Koliko je šah bio popularan u Bajmoku govori i ova knjiga – “Šahovski zaljubljenici iz Bajmoka”.

blank
Foto: Subotičke.rs

Četiri godine zajedničkog rada, Nešića i Đuketića, preko 5.000 novinskih članaka, fotografija – našli su se u ovoj, po mnogo čemu, vrednoj knjizi. Sama činjenica da se o šahistima iz Bajmoka piše i da je ovo nejsevernije mesto u Srbiji dobilo svoju šahovsku monografiju – čast je i za stanovnke ali i samog pisca knjige.

O šahu nekada i sada porazgovarali smo sa Miroslavom Nešićem, sportskim novinarom, autorom knjige “Šahovski zaljubljenici iz Bajmoka”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.