blank

Raspisan konkurs za buduće pripadnike vatrogasno-spasilačke čete (VIDEO)

YouTube video

Ministarstvo unutrašnjih poslova republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem za osnovnu obuku za pripadnike vatrogasnih spasilačkih jedinica.

Konkurs je otvoren od 26. oktobra do 10. novembra ove godine. U Vatrogasnom bataljonu Subotica otvoren je konkurs za četiri pripadnika u vatrogasno-spasilačkoj četi Subotica, jedan u Bačkoj Topoli i za dva pripadnika u vatrogasno-spasilačkom odeljenju u Staroj Moravici.

blank
Foto: Subotičke.rs

Kandidati koji se jave na konkurs za pripadnike vatrogasno-spasilačkih ekipa prolaze kroz trodnevnu proveru koja je eliminacionog karaketera. Proveravaju se psiho-fizičke sposobnosti, dokumentacija koja se prilaže i formira se rang lista.

Obuka za vatrogasce traje 17 nedelja. Pripadnik vatrogasno-spasilačke službe mora da bude hrabar, nesebičan i timski nastrojen kako bi kompletna jedinica bila kompaktna u najtežim situacijama sa kojima se na dnevnom nivou susreću pripadnici ovog izuzetno odgovornog posla.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Poslepodnevni pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 16 do 28 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.