blank

Sedam subotičkih srednjoškolaca plasiralo se na državni nivo kviza „Mreža čitanja”

blank

Dvanaest subotičkih srednjoškolaca učestvovalo je na regionalnom nivou onlajn kviza znanja „Mreža čitanja”, a čak šestoro se plasiralo na poslednji, državni nivo. U kategoriji multimedijalnog rada, na idući nivo takmičenja uspeo je da se plasira jedan učenik iz Subotice.

Na državnom nivou takmičiće se učenice Gimnazije „Svetozar Marković” Lucia Mamužić, Sara Vuković i Josipa Kujundžić, te učenice Srednje medicinske škole Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Josipa Horvacki. Uspešan je bio i Dario Vojnić Hajduk iz Politehničke škole u kategoriji multimedijalnog rada koji se takođe plasirao na republički nivo takmičenja.

blank

Na regionalnom nivou kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja”, u kategoriji onlajn testa znanja, učestvovalo je 327 učenika iz cele Hrvatske i Subotice, kao i 34 učenika koji su izradili multimedijalni rad.

Ovogodišnji kviz posvećen je temi „Knjiga, knjižara, biblioteka”, a đaci su za ovu priliku pročitali „Malu knjižaru u Parizu‟ Nine Džordž i „Kako pronaći ljubav u knjižari‟ Veronike Henri, kao i dodatnu literaturu.

Državno takmičenje zakazano je za 14. maj, a do tada bi učesnici trebalo da pročitaju knjigu Ejmi Majerson „Knjižara jučerašnjih dana‟.

Kviz znanja i kreativnosti „Mreža čitanja” organizuje Hrvatska mreža školskih bibliotekara, dok ga u Subotici realizuje Gradska biblioteka Subotica u saradnji s NIU „Hrvatska reč”.

Foto: Gradska biblioteka

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.