blank

Sektor za vanredne situacije obeležava svoj dan i nedelju (FOTO)

Povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije, održava se niz manifestacija u narednih nedelju dana. Prva u nizu je pokazna vežba u školsko-obrazovnom centru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica sa domom učenika „Dositej Obradović“.

blank
Foto: Subotičke.rs

„Prikazana je javna pokazna vatrogasna vežba i spasavanje dece sa evakuacijom dece i vaspitača. Cele nedelje povodom slave radi se niz pokaznih vežbi. Sektor za vanredne situacije obeležava Dan sektora sa više vatrogasno-taktičkih vežbi, zborom, dobrovoljnim davanjem krvi, vežbama tima za spasavanje na vodi, dok će 17. septembra biti obeležena i krsna slava ovog sektora“, rekao je Goran Ljubisavljević, komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Subotica.

Na ovoj vežbi je učestvovala Vatrogasno-spasilačka četa, Dobrovoljno vatrogasno društvo i Crveni krst Subotica, pa je to bila prilika da se prikaže međusobna saradnja službi, a Ljubisavljević je dodao:

„Mi svake godine obeležavamo svoj dan. Odrađujemo vatrogase vežbe gašenja i spasavanja po javnim ustanovama. Vežbe imaju za cilj da se vatrogasci upoznaju sa objektima, pogotovo ako se desi da mora da se pristupi gašenju požara. Vršimo vežbe da bi sebe što bolje pripremili.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ove godine smo imali 530 intervencija, ne samo požara nego tehničkih intervencija u saobraćaju, ispumpavanja vode, opasnim materijama. Ako poredimo sa prošlom godinom kad smo imali oko 720 intervencija u istom periodu, vidi se da je ove godine došlo do drastičnog pada. Čim mi imamo manje posla, manja je šteta i građani nisu toliko ugroženi.

Što se tiče vatrogasnih vozila mi smo opremljeni, ali postoji tendencija Sektora za vanredne situacije odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova da se vrši opremanje opreme i vozila. U toke je kurs za vatrogasce spasioce koji se održava u Pančevu i Beogradu i mi ćemo uskoro imati tri pripadnika više, kao i dva u Malom Iđošu“, naglasio je Goran Ljubisavljević, komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Subotica.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.