blank

Selu u pohode u Starom Žedniku i Malom Radanovcu

blank

Akcija „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“, koju sprovode Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja Subotica, u ponedeljak će biti održana u Starom Žedniku, a u utorak u Malom Radanovcu.

U ponedeljak će od 8 do 10 časova akcija biti održana u Mesnoj zajednici Stari Žednik, na adresi Trg slobode 4, dok će se u utorak, u istom terminu, akcija održati u Mesnoj zajednici Mali Radanovac, u Ulici Lifke Šandora 4.

Kako su naveli iz Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje, cilj akcije jesu promocija zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama, te pokretanje stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Meštani ovih naselja moći će da izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te telesnu visinu i težinu, kao i indeks telesne mase, poručili su iz Zavoda za javno zdravlje. Istakli su da vaga pored indeksa telesne mase određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.

„Da bi došlo do promene i unapređenja zdravlja stanovništva potrebno je da svako učestvuje i brine o svome zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Promene su moguće, to možeš i ti! Proveri svoje faktore rizika i menjaj ponašanja u korist očuvanja i unapređenja zdravlja, poručili su iz Zavoda za javno zdravlje.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.