blank

Simulacija saobraćajne nesreće u akciji „Matura” (VIDEO)

YouTube video

Preko stotinu ljudi u Srbiji je od početka godine izgubilo život u saobraćajnim nesrećama, a povređeno je skoro tri hiljade, crna je statistika koja se tiče svih nas.

Upravo je ta nesrećna statistika danas bila povod za zajedničko delovanje Ministrarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta, Doma zdravlja Subotica i Vatrogasno-spasilačkih jedinica na stadionu malih sportova.

Pod akcijom „Matura“ tribine su bile pune učenika koji su imali priliku da vide u simulaciji kako izgleda rad na terenu vitalnih službi našeg grada, kako bi se unesrećenima pružila što brža i adekvatna pomoć.

Sa 18 godina stiče se pravo na vozačku dozvolu i prve vožnje automobilom za ove mlade ljude počinju baš tad.

Da bi se sačuvao jedan neprocenjiv život, potrebno je da se ističe važnost bezbednosti u saobraćaju, poštovanje saobraćanih propisa ali i poštovanje sopstvenog i tuđih života, kako bi se sprečile sve tragične posledice nebezbedne vožnje.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija imaće nešto povoljniji uticaj

Detaljnije »
blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 18 do 27 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.