blank

Spartak izjednačio u finalnoj seriji

Spartak je odigrao možda i najbolji meč u ovoj sezoni i savladao Ub 34:26 (17:11) u drugom meču finalne serije plej-ofa za plasman u viši rang. Od prvog do poslednjem minuta Subotičani su bili bolji rival i zasluženo slavili.

blank
Foto: RK Spartak

Spartak: Starčević, Momić 5, Miskin 4, Panić, Marić, Ivić, Potpara 5, Gašić, Spremo 1, Radosavljević 10, Perazić, Bukvić, Živković 4, Stevović 5, Laković, Maksimović.

Ub: Ranković, Radovanović S.1, Anđelić 2, Jovanović N. 1, Ikonić, Radovanović G. 3, Žarković 1, Pantić 6, Jovanović L., Petrović 3, Trivić, Đerić, Panovski 8, Stojanović 1, Drobnjaković, Bogunović.

Prvih desetak minuta proteklo je u rezultatskoj klackalici i rezulat je uglavnom bio nerešen. Sve do 20. minuta Spartak je pravio prednost, pa je pobegao protivniku na 4 gola razlike. Zatim je Radosavljević iz kontre povisio na 11:6 da bi nakon toga još 2 puta matirao golmana gostiju za 13:7. Ub je zatim iskoristio dva uzastopna napada pa je trener domaćina Slaviša Laković zatražio tajm-aut. Nakon kratkog predaha Stevović je odmah pogodio za 14:9. Maksimović je zatim sa nekoliko odbrana još više dao samopouzdanja saigračima pa je Stevović u narednom napadu pogodio za 15:9. Radosavljević, koji je bio najbolji akter prvog poluvremena pogodio je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena i na odmor se otišlo sa rezultatom 17:11.

Gosti su pogotkom započeli drugo poluvreme, ali je Miskin odmah uzvratio. Razbranio se Maksimović i nije dozvoljavao gostima da smanje rezultat. Potpara je sa dva pogotka povisio na 21:15. U 39. minutu zbog nesportskog ponašanja isključen je Laković ali to nije uzdrmalo Spartak, nastavili su Subotičani da rešetaju gol protivnika pa su Stevović i Živković povisili na 26:18. Maksimović je nastavio odlično da brani pa je i sa pravom na kraju meča poneo epitet najboljeg aktera meča sa čak 15 odbrana. Gosti su uspeli da malo ublaže rezultat sa sedam metara i sa nekoliko kontri ali je Spartak do kraja meča kontrolisao stvari na terenu i meč rutinski priveo kraju.

Nakon susreta utiske o meču dali su trener Slaviša Laković i igrač Živković Marko.

„Znali smo da ovo neće biti laka utakmica, imali smo tri dana da se konsolidujemo i da pred svojom publikom pokažemo ko smo i šta smo. Za revanš koji je u sredu moramo još jače, da se pripremimo fizički, da vidimo gde smo danas pogrešili i idemo po titulu”, rekao je Marko Živković jedan od boljih aktera susreta.

Trener Spartaka Slaviša Laković je rekao da je za Spartak ovaj meč bio biti ili ne biti i da je tim išao na sve ili ništa: 

„Da budem iskren mi smo velike nade polagali u prvi meč u kom smo 45 minuta stvari držali u svojim rukama ali smo onda doživeli neshvatljiv pad posebno u napadu i tako dozvolili protivniku da nas pobedi. Ova utakmica je za nas bila biti ili ne biti i išli smo na sve ili ništa videlo se to po energiji igrača. Ovaj rezultat je realan ali ekipa Uba pred svojim navijačima sigurno da ima prednost. Mi ako u revanšu ponovimo ovu igru možemo da se nadamo dobrom rezultatu. To je poslednja utakmica i mi se pobedom vraćamo u Super A ligu i to bi bilo fantastično za sve nas”.

Treći meč finalne serije plej-ofa igra se u sredu, a domaćin će biti Ub.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 22 stepena Celzijusa. Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.