blank

Podvožnjak kod Nove opštine zatvoriće se tek kada se napravi obilaznica

Goran Vesić posetio je u subotu sa svojim saradnicima naselje Bajmok gde je sa stanovnicima razgovarao o problemima koje imaju i mogućnostima njihovog rešavanja, čime je započeo seriju razgovora sa građanima na severu Srbije, a poseban akcenat bio je na Bajmočanima.

blank

“Obavestio sam građane Bajmoka da se ušlo u program “Čista Srbija” pa će tako biti izgrađeno 60 kilometara kanalizacione mreže i prečistača za otpadne vode”, istakao je Vesić i dodao da izgradanja pruge Subotica-Novi Sad teče po predviđenom planu, i da će ista biti završena do kraja sledeće godine.

To, istakao je, znači da će 64 odsto Bajmoka biti pokriveno kanalizacijom uključujući i prečistač za preradu otpadnih voda što će, dodao je, suštinski rešiti jedan od najvećih problema meštana Bajmoka.

Naveo je da postoji i problem sa putem prema Bačkoj Topoli i najavio da će se ove godine raditi deonica od Bačke Topole do Sokolca, a sledeće godine od Sokolca do samog Bajmoka.

Tokom razgovora bilo je reči i o produženju radnog vremena na malograničnom prelazu Bajmok.

On je žitelje Bajmoka obavestio da počinje izgradnja brze saobraćajnice Bački Breg-Nakovo koja će prolaziti kroz Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Novi Bečej, Stari Bečej, Kikindu, Nakovo i Srpsku Crnju.

Naveo je da će do kraja 2024. godine biti završena pruga između Beograda i Subotice, a 2025. godine do Budimpešte, te dodao da će se od sredine 2025. godine građani voziti brzim vozom između Beograda i Subotice za sat i 12 minuta što će bitno povećati broj ljudi koji će dolaziti ne samo u Suboticu i Palić već i sva druga mesta koja gravitiraju Subotici.

Takođe, Vesić je stanovnike Bajmoka obavestio da će se raditi rekonstrukcija pruge Subotica-Sombor.

Što se tiče Subotičana, Vesić je zamolio za malo razumevanja i istakao da se neće zatvrati podvožnjak kod Maksima Gorkog dok ne bude prohodan onaj u Bajnatskoj.

Izvor: Novosti

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.