blank

Spartak ŽK i TSC igrali nerešeno, Golubice dominantne u duelu sa Zemunom

blankLinglong Super liga – 28. kolo
Spartak ŽK 2 (1) : (0) 2 TSC

Neizvesna utakmica na Gradskom stadionu u Subotici između Spartaka Ždrepčeve krvi i TSC iz Bačke Topole završena je remijem. Ovaj derbi obeležila su tri jedanaesterca, dva svirana u korist Spartaka, dok je jedan bio namenjen gostima. Noboru Šimura je izašao pred golmana Nenada Filipovića koji je oborio Šimuru i tako doveo do penala za Spartak ŽK. Lazar Tufegdžić bio je precizan sa bele tačke, te dovodi plavo-bele u prednost od 1:0.

U nastavku igre bilo je opasnosti isped oba gola, ali se na pauzu odlazi sa jednim pogotkom. Drugo poluvreme obeležile su mnogobrojne prilike za obe ekipe. Mile Savković pokušao je da podupla prednost, ali nije uspeo. Ubrzo je zapretio Đuro Zec, ali je Filip Dujmović bio na visini zadatka. U duelu Mileta Savkovića i Gorana Antonića sudija je svirao penal za gostujuću ekipu. Priliku je iskoristio Nenad Lukić, koji izjednačava rezultat.

Deset minuta kasnije preokret u igri pravi Đuro Zec, koji loptu šalje u gol Spartaka za vođstvo od 1:2. Imali su Golubovi sreće kada je u kaznenom prostoru Saša Tomanović dodirnuo loptu rukom, a Lazar Tufegdžić opet bio precizan sa bele tačke.
blankSuper liga žene – 17. kolo
Zemun 0 (0) : (4) 8 Spartak

Na stadionu Bežanije Spartak je opravdao titulu šampiona. Golubice su se osam puta upisale na listu strelaca, dok protivnički tim nije uspeo ni jednom da se približi mreži plavo-belih devojaka. Tokom prvog poluvremena Spartak je postigao četiri gola koje su postigle Anastasija Ćirić (u 33. minutu igre), Živana Stupar (u 35. minutu igre), Tijana Filipović (u 38. minutu igre) i Kerri Zefross (u 45. minutu igre).

Devojkama Spartaka ni ovaj rezultat nije bio dovoljan, pa su odlučile da ga u drugom delu igre dupliraju. Tijana Filipović se opet upisuje u listu strelaca, ubrzo nakon nje i Fiedler Molly Rose. Živana Stupar postiže drugi gol na utakmici, a Biljana Ilić zakucava za konačnih 0:8. Na tabeli Superlige za žene Spartak je na vodećoj poziciji sa ubedljivih 46 bodova.
blank

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.