blank

Subotica će učestvovati na konkursu „Čista Srbija“

blank

Danas je u Velikoj većnici Gradske kuće održana deseta sednica Skupštine grada Subotice, na kojoj je ukupno usvojeno deset tačaka dnevnog reda.

Odbornici su jednoglasno doneli Odluku o konsolidovanom završnom računu Grada Subotice za 2020. godinu, a doneta je i Odluka o izmenama Statuta Grada Subotice i Odluka o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom. Kako je Pastor juče naveo, ovim su sada stvoreni pravni uslovi za funkcionisanje Regionalne deponije u punom kapacitetu.

Usvojena je i Odluka o određivanju pravca pružanja državnih puteva I i II reda koji prolaze kroz naseljena mesta na teritoriji grada Subotice, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Prvu izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Subotica za 2021. godinu, kako bi Grad mogao da konkuriše u okviru programa „Čista Srbija“. Program finansiraju Kina i Srbija, a prema Pastorovim rečima, ako Grad bude uspešno aplicirao, bila bi izgrađena kanalizaciona mreža od 110 kilometara – 50 u Subotici, 10 na Paliću, 25 u Bajmoku i 25 u Čantaviru, a Bajmok i Čantavir bi dobili i prečistače.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić se povodom donošenja Odluke o konsolidovanom završnom računu Grada Subotice za 2020. godinu zahvalio svima koji su učestvovali u planiranju i realizaciji budžeta za 2020. godinu, ali se i se pohvalio realizacijom budžeta za 2021. godinu.

„Dosadašnja realizacija za period januar-maj 2021. godine je po udžbenicima. Budžet je stabilizovan, nismo dužni nikome ništa, pokrenuli smo otplate rata za Dom JNA i za bivšu kasarnu ’Kosta Nađ’, takozvanu Prvu kasarnu koje su bile prestale da se uplaćuju od polovine 2019. godine. Uspeli smo u nastavku da otplatimo dve rate za Prvu kasarnu i četiri rate za Dom JNA i tu smo dobrano smanjili dug. Idemo u dobrom pravcu. Oprezan sam, ali sam veliki optimista da Grad Suboticu čekaju samo bolji dani“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.