blank

Subotičankama glavne nagrade na Kvizu za podsticanje čitanja

blank

Gradska biblioteka Subotica saopštila je da su učenice šestog razreda Ines Vojnić i Lucija Vuković iz Osnovne škole „Matko Vuković” odnosno „Ivan Milutinović” iz Subotice dobitnice glavne nagrade u okviru Nacionalnog kviza za podsticanje čitanja naslovljenog „Šest autora traži čitaoca” koji organizuju Biblioteke grada Zagreba, a koji u Subotici sprovodi ova ustanova.

Učenice Ines Vojnić i Lucija Vuković su kao nagradu dobile trodnevnu posetu Zagrebu gde će, između ostalog, prisustvovati završnoj priredbi i javnom izvlačenju nagrada u okviru kviza, koje će biti održano 15. novembra u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci.

Nacionalni kviz za podsticanje čitanja realizovan je u Mesecu hrvatske knjige u okviru Godine čitanja. U fokusu su bili hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa je tema glasila Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom.

Kako su naveli, tokom mesec i po dana, koliko je trajao kviz, oko osamdesetoro dece osnovnoškolskog uzrasta, koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu popunilo je onlajn upitnik.

U rešavanju pitanja poslužili su se ponuđenim onlajn izvorima i sledećim knjigama: „Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo“ Danijele Pavlek, sa ilustracijama Vande Čižmek, zatim „Moj tata Indijanac“ Mladena Kopjara, sa ilustracijama Davora Pavelića, te knjiga „Učim letjeti, a nemam krila“ Ivane Adlešić Pervan, za čiju je knjigu ilustracije uradila Branka Holingsvort Nara.

Olja Mataija, Josip Skenderović, Pavao Huska, Marko Vuković, Martina Tikvicki, Iva Francišković, Kristijan Pelhe, Sara Dulić, Tanja Stantić, Marijana Skenderović, Anđela Kutuzov, Josip Svirčev, Ivana Kaić, Julija Mrkaljević i Damir Mesaroš dobitni su utešnih nagrada za učestvovanje u kvizu, koje je dodelila Gradska biblioteka Subotica.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.