blank

Subotički osnovci deo programa “Zagrli planetu” (VIDEO)

YouTube video

Udruženje edukativno-kulturnog sportskog centra “Mostovi” iz Subotice organizovalo je u sali Art bioskopa “Aleksandar Lifka” program sa temom “Zagrli planetu” – umetnički performans koji je svojom sinergijom muzike, plesa i izložbe obuhvatio jednu od najznačajnijih tema današnjice – zaštita životne sredine.

U programu su učestvovala deca osnovnih subotičkih škola koja su u kvizu, plesu i izložbi iznela svoj stav o zaštiti životne sredine, zagađenju, ali i globalnom problemu sa kojim se susreću svi ljudi na svetu – uništavanju planete Zemlje.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ceo ovaj umetnički projekat obojila je muzički Nataša Kostandinović, profesorka muzike koja je baš za ovu priliku komponovala pesmu “Moje je nebo plavo, a trava zelena”. Aranžman je radio dr Konstantin Stefanović, profesor Muzičke škole.

Iza nas ostaje smeće. Mi smo ti koji planetu gušimo i uništavamo. Ali imamo i rešenje, a to je da mlađe generacije naučimo poštovanju našeg zajedničkog plavo – zelenog doma. Ako je suditi po deci sa kojom smo razgovarali, ona će biti i ključ opstanka.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.