blank

Subotički Viši sud pomaže kolegama iz Beograda i Novog Sada

blank

Delagiranje predmeta drugostepene građanske materije iz Viših sudova u Beogradu i Novom Sadu nije dovela do većih zastoja u radu Višeg suda u Subotici

Odlukom Vrhovnog kasacionog suda, tokom 2017. i 2019. godine Višem sudu u Subotici prebačeno je u dva navrata po trista predmeta Višeg suda iz Beograda, radi odlučivanja o žalbama u drugostepenim predmetima.

Prema informaciji koju je Vrhovni kasacioni sud dostavio našoj redakciji, ovi predmeti prebačeni su subotičkom Višem sudu zbog opterećenosti sudija u Beogradu koja je, kako se navodi, veća u odnosu na ostale više sudove u zemlji.

Pored ovih predmeta, kako saznajemo, Višem sudu u Subotici delegirani su, radi odlučivanja o žalbama u drugom stepenu, i predmeti iz Višeg suda u Novom Sadu.

– Delagiranje predmeta drugostepene građanske materije iz Viših sudova u Beogradu i Novom Sadu nije dovela do većih zastoja u radu Višeg suda u Subotici, ali je svakako, u periodu do izbora punog broja sudija koje zakon za naš sud predviđa, usporila rešavanje tekućih predmeta, što je i očekivano u situacijama kada priliv predmeta za jedan dan premaši trista. Pojačanim radom sudija, sudijskih pomoćnika i celokupnog službeničkog osoblja na građanskom odeljenju našeg suda, broj delegiranih, a nerešenih predmeta, na današnji dan pao je ispod pet odsto uz redovan tok rešavanja drugostepenih građanskih predmeta prema “prirodnom” prilivu iz naših područnih osnovnih sudova. Uz sadašnji tempo, za očekivati je da se svi delegirani predmeti reše do kraja ove godine – kaže Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.