blank

Tradicionalna „Humana subota” na Paliću

Tradicionalna akcija „Humana subota” održaće se po 21. put na Velikoj terasi na Paliću u subotu, 10. juna, u vremenskom periodu od 8 do 11 časova.

blank
Foto: Subotičke.rs

Javno preduzeće „Subotica trans” omogućilo je besplatan prevoz svim dobrovoljnim davaocima krvi na liniji broj 6 uz prikaz knjižice dobrovoljnih davaoca. Udruženje građana „Čuvari Palića” omogućili su davaocima krvi i njihovim porodicama besplatnu vožnju katamaranom, dok je Zoološki vrt omogućio besplatnu posetu vrtu.

Crveni krst služiće zahvalni doručak u periodu od 8 do 10 časova, a nakon toga i zahvalni ručak, odnosno vojnički pasulj, dok će Udruženje pčelara „Pčela” služiti medeni obrok.

blank
Foto: Subotičke.rs

Crveni krst iskoristio je priliku da pozove sve, a naročito mlade ljude koji se do sada nisu odvažili da daju krv, da dođu na „Humanu subotu” i tako doprinesu širenju humanosti.

Dobrovoljni davalac može biti svaka zdrava osoba uzrasta od 18 do 65 godina. Bitno je da dan ranije potencijalni davalac bude odmoran i naspavan, ujutru pred samo davanje krvi potrebno je uzeti jedan lagani obrok. Alkohol nije poželjan minimum šest sati pre davanja krvi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.