blank

U četvrtak deseta sednica Skupštine grada

blank

Predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor najavio je danas da će u četvrtak biti održana deseta sednica, a pred odbornicima će se naći deset tačaka dnevnog reda.

Jedna od tačaka jeste usvajanje odluke o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja otpadom. Kako je Pastor naveo, ukoliko odluka bude usvojena, biće stvoreni pravni uslovi i pravni osnov za funkcionisanje Regionalne deponije u punom kapacitetu.

– Regionalna deponija je jedna od prvih objekata ovog tipa u Republici Srbiji i sigurno je najsavremenija danas. Nabaviće se nova vozila i povećaće se broj zaposlenih u narednom periodu. Ova odlukom stvarili bismo pravni osnov za njen pun kapacitet – poručio je Pastor.

Kako je naveo, potrebno je izmeniti program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”, jer će Grad konkurisati u okviru programa „Čista Srbija”, koji finansiraju Kina i Srbija.

– Ukoliko Grad bude uspešno aplicirao na ovaj program, imaćemo najveće investicije ove vrste u prethodnih pet decenija, zahvaljujući kojima bi bila izgrađena kanalizaciona mreža od 110 kilometara – 50 u Subotici, 10 na Paliću, 25 u Bajmoku i 25 u Čantaviru. Ovim projektom bi Bajmok i Čantavir dobili i prečistač – naveo je Pastor.

Odbornici će se po četvrti put baviti izmenom Statuta Grada Subotice. Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine odredio je nazive naseljenih mesta koji će biti uvršćeni u gradski Statut pored naziva na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, te Skupština treba da donese deklarativnu odluku.

Kako je Pastor dodao, biće usvojeni i rešenje o završnom računu za prošlu godinu, a na dnevnom redu naći će se i nekoliko tačaka personalnog karaktera.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.