blank

U Novom Sadu i Subotici uhapšene 22 osobe zbog utaje poreza:

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da su u Novom Sadu i Subotici uhapšene 22 osobe koje su zaloupotrebama u prodaji uvoznih polovnih automobila oštetile budžet Srbije za više od 2,1 milijardu dinara.

blank
Foto: Subotičke.rs

Uhapšteni su R.Š, S.К, Z.К, A.К, S.V.К, T.К, Ž.A, M.M, S.V, J.V, A.V, N.N, D.R, M.G, M.S, A.H, D.T, M.E, S.Đ, A.F, V.M. i M.B.P koji se terete za poresku utaju i zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni R.Š. je organizovao tu kriminalnu grupu pod čijom kontrolom je poslovalo sedam firmi u inostranstvu i sedam u Srbiji.

Kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila, tako što su umanjenivali vrednost polovnih motornih vozila i davali neistinite EUR-1 obrasce.

Od 1. februara 2019. do 3. oktobra ove godine uvezeno je 39.078 polovnih motornih vozila, a na ime lažne poslovne dokumentacije članovi kriminalne grupe su stekli protivpravnu imovinsku korist od preko 1,18 miliona evra, a špediteri 2,74 miliona evra.

Pretresanje prostorija je u toku, a osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Izvor: Beta, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.