blank

U petak promocija “Spomenara ženskog iskustva” autorke Jasne Jovićević (VIDEO)

YouTube video

Zvučni pejzaž ženskog iskustva dobio je svoje štampano izdanje – Spomenar ženskog iskustva. Naime, projekat koji je osmislila i vodila naša poznata muzička umetnica, Jasna Jovićević dobio je svoj završetak u vidu spomenara inspirisan šetnjama, ženskim druženjem, ali i Palićem kao tajnim mestom koje zaokružuje umetničko, kreativno i naučno iskustvo – naučnica sa Palića i Subotice.

Za promociju ove publikacije u vidu spomenara nije slučajno izabran baš 8. mart. Autorka i jedna od najboljih ženskih muzičkih performera, naučnica u ovoj oblasti, nije krila ponos i zadovoljstvo što je projekat kome je bila posvećena skoro godinu dana objedinio više umetnosti u jedan svojevrsni omaž Paliću i ženskom životnom iskustvu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Inače, Jasna Jovićević dobitnica je prestižne nagrade „Anđelka Milić“ u organizaciji SEFEM-a za naučni rad u oblasti muzike – za monografiju u izdanju ORION ART BOOKS-a pod nazivom „Dobro jutro džezerke“. Nagrada će joj biti uručena u Beogradu, čime je ova vrhunska umetnica dobila još jedno priznanje za svoj rad.

Multitalentovana muzičarka promociju „Spomenara ženskog iskustva“ održaće u petak, 8. marta u pozorištu „Deže Kostolanji“, a subotičkoj publici po prvi put će se predstaviti i kvartet Jasna Jovićević Quinary u kome nastupaju vrhunski muzičari sa gostom Bojanom Bojićem.

Koncert počinje od 20 časova i ulaz je slobodan.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.