blank

Subotička liga drugarstva startuje 24. marta!

Udruženje “Subotički trkači” organizator je lige u četiri godišnja doba. Pod nazivom “Subotička liga drugarstva” okupiće se svi koji vole trčanje bez obzira na starosnu dob, da li je u amaterskoj, rekreativnoj ili profesionalnoj kategoriji ili samo želi da trči iz zadovoljstva – čulo se na današnjoj pres konferenciji.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ispred amatersko-sportskog udruženja detalje Subotičke lige zadovoljstva izneo je Darko Đurović koji je novinare upoznao sa konceptom i idejom ovog specifičnog sportskog projekta.

Subotička liga drugarstva je sportski projekat koji se odvija u dve paralelne lige – za decu i odrasle.
Liga je otovorena za sve, a cilj je okupiti što više onih koji su za druženje, boravak u prirodi i uopšteno briga o zdravlju.

“Ideja je da se aktivira što više sugrađana jer smo svi postali robovi tehnike. Poenta je da se ljudi pokrenu, da menjaju svoju zonu komfora. Prioritet je dečija liga jer je potrebno da što većem broju dece pružimo priliku da se bave sportom u prirodi, kako bi se motivisali u takmičenju. Proglašavaćemo prva ti mesta u kategorijama ali će svi biti nagrađeni, koji budu učestvovali. Ovo nam je prva godina, ali ćemo se potruditi da ovakva liga pređe u tradiciju”, istakao je Đurović.

Plan je da liga prati godišnja doba, a prva trka biće organizovana već 24. marta u Kelebijskoj šumi, pod nazivom “Zov prirode”. Dužina trke za odrasle je 8,5 kilometara, za stariju decu kilometar dok će za one do šest godina dužina staze biti 300 metara.

Druga trka organizovaće se na Gradskom hipodromu, a zakazana je za 2. jun. Dužina trke za odrasle je 1.600 metara, a za decu 1.300 metara.

Treća trka će biti organizovana 5. oktobra na Paliću, pod nazivom “Noć na jezeru”. Ideja je da se trči po asfaltiranoj stazi, noću, po osvetljenom delu.

Četvrto kolo Subotičke lige drugarstva biće održano 22. decembra u Makovoj “čudesnoj šumi”.
Motivi koji vode organizatore u pripremi ovih trka je bogatstvo sporta i različitosti, takmičenja, prirode, a da se najmlađi uvedu na pravi način u svet sporta.

Subotička liga drugarstva je podržana od strane Grada Subotice i mnogobrojnih sponzora koji su obezbedili nagrade za sve učesnike, ali i one najbolje.

Svi koji žele da učestvuju u ovom jedinstvenom sportskom događaju mogu da se prijave na FB profile i Instagramu Subotičke lige drugarstva, a više informacija može da se dobije na ovim društvenim mrežama.

Do sada je prijavljeno preko 150 takmičara, ali obzirom na sportska udruženja koja podržavaju ovaj događaj, veliki broj učesnika je zagarantovan. Organizatori obećavaju odlično druženje, ali i tombolu za sve učesnike.

Za decu do 18 godina takmičenje je besplatno. 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 20 do 30 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike neće pogodovati osobama sa

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.