blank

U Subotici 22 pacijenta obolela od kovida 19

blank

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo, prosek starosti Kovid pacijenata na bolničkom lečenju je 58 godina

Opšta bolnica Subotica saopštila je da je epidemiološka situacija u Severnobačkom upravnom okrugu nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

“U odnosu na prethodnu nedelju, registrovan je značajan porast broja registrovanih pozitivnih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva kontinuirano raste od srede 21. oktobra, a tokom drugog novembra registrovana su četiri nova potvrđena slučaja. Nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih pacijenata značajno raste, i dalje je veći nego broj otpuštenih pacijenata.

U ovom trenutku su 23 aktivna slučaja (oboljenaj od kovida 19) na teritoriji Severnobačkog okruga, od čega je najveći broj u Subotici (22).

Prisutna je sve veća geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji okruga, što ukazuje na veću potrebu striktnog pridržavanja i primene mera zaštite.

Tokom šest nedelja septembra i oktobra, na teritoriji Severnobačkog Okruga došlo je do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva i stabilizacije broja aktivnih slučajeva na niskom nivou u odnosu na prethodni epidemijski talas. Od poslednje nedelje oktobra registruje se trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije.

Trenutno se na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice nalazi 12 pacijenata, od kojih je jedan u kovid jedinici intenzivne nege i lečenja na neinvazivnoj ventilaciji. Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo, prosek starosti kovid pacijenata na bolničkom lečenju je 58 godina. Najmalađi pacijent je 43 godine, najstariji 76 godina”, sopštila je bolnica.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.