blank

Vakcinisanima 3.000 dinara i plaćeno bolovanje

blank

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros na televiziji Pink da će za sve građane koji su vakcinisani od države stići još jedan dodatna finansijska pomoć, a to je dodatnih 3.000 dinara.

– Konsultovao sam se sa premijerkom, i ne možemo mi nasilno da donosimo odluke povodom vakcinacije. Razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost. Doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć ljudima koji su se vakcinisali – dodao je Vučić.

Kako ističe, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara.

– Želimo da dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo se posvetili radu – ističe on i dodaje da vidi da su se televizije pretvorile u turističke agencije – rekao je on.

Predsednik je dodao da će vakcinisani ljudi imati pravo na plaćeno bolovanje, dok oni koji nisu primili ni jednu dozu neće.

– Biće i drugih stvari koje će Vlada da razmatra. Vi ako ste se zarazili, a primili ste dve vakcine, tuđom krivicom, vi imate pravo ako ste u državnom organu, vojsci ili slično, vi imate pravo na bolovanje. A ako niste vakcinisani, nećete imati plaćeno bolovanje – rekao je Vučić.

Kako je rekao, dostići ćemo visinu u apsolutnim brojkama BDP-a preko 50 milijardi, kao i da je to 2012. godine iznosilo 33,6 milijardi. Za samo devet godina 50 posto je uvećan BDP, kaže Vučić.

Predsednik Vučić je rekao je gostujući na Pinku da su tako dobri rezultati postignuti uprkos poplavama 2014, godine i koroni 2020. godine.

– Za 50 odsto je obim i vrednost svega što u Srbiji napravimo naraslo za svega devet godina i sada više ne pričamo o povratuku na 1989. godinu, jer smo mnogo ispred. I to mnogo govori – rekao je Vučić.

U Mađarsku i Grčku sa sertifikatom o vakcinaciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će građani Srbije koji su revakcinisani protiv korona virusa moći da putuju u Mađarsku, Grčku i Tursku, a da su u toku pregovori sa još nekoliko zemalja da bilateralno prihvate sertifikat države Srbije o vakcinaciji koji će olakšati putovanja.

Vučić je za TV Pink naglasio da za putovanja u te zemlje neće biti potreban negativan PCR već samo sertifikat države Srbije da su revakcinisani.

On je rekao da su u toku pregovori sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama kako bi se postigli bilateralni sporazumi o priznavanju sertifikata.

Izjavio je i da se nada da će od 7. ili 8. maja biti moguće da restorani u Srbiji budu otvoreni jer je pandemijska situacija sada bolja nego u prethodnom periodu.

– Ja se nadam da će i Krizni štab da uvaži to i da ćemo moći od petka da otvorimo restorane, i ne samo ove sa baštama – rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je dodao da se nada da će situacija dodatno da se popravi i da će od juna ili jula biti omogućeno organizovanje i venčanja u Srbiji.

Danas

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.