blank

Veče posvećeno Istanbulu sa Borisom Totom

blank

Klub putnika Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” saopštio je da će idućeg četvrtka biti organizovano virtuelno putovanje u Istanbul, s početkom u 19 časova.

„Grad na dva kontinenta veličanstveno se uzdiže nad Bosforom, spaja civilizacije, jezike, običaje, miri veroispovesti i preti da zarobi srca svojih posetilaca. Začudićete se kada čujete koliko je svet dobio od ovoga grada, zašto je on kolevka hrišćanstva, zašto je toliko naroda neumorno pokušavalo da ga osvoji, koji nam ukusi i recepti stižu odatle i, naposletku, kako našu posetu Istanbulu učiniti nezaboravnom”, poručili su.

Boris Tot je master turizma i hotelijerstva, te licencirani turistički vodič. Vlasnik je turističke agencije „Boris Travel” u Subotici. Obišao je veliki deo Evrope, Severne Afrike, deo Bliskog Istoka, specijalizujući se za kreiranje kulturnih, verskih i ekoloških putovanja, zabeleženih u kratkim putopisima i dokumentarcima.

Kako je navedeno, prošle godine je pokrenuo sopstvenu dvojezičnu dokumentarnu mini-seriju „Subotica with Boris”, u kojoj se bavi pričama i atrakcijama rodnoga grada. Boris Tot poznat je i po jedinstvenim kostimiranim turama u Subotici, koje prate priču industrijalca Josipa Hartmana, koji sa početka XX veka dobija zadatak da dođe u budućnost i savremenim sugrađanima ispriča životne priče, prilike i način života u gradu pre jednoga veka.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.