blank

VOZI, MIŠKO! Grad za 38 miliona kupio osam polovnih autobusa

blank

“Nabavka ovih vozila za Subotica-trans je fantastična injekcija“, tvrdi direktor Dejan Ljubisavljević

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Subotica-trans“, Dejan Ljubisavljević, izjavio je danas da je izuzetno zadovoljan što su autobusi stari 31 godinu, proizvođača FAP „Sanos“, koji su prešli po tri miliona kilometara, danas zamenjeni sa osam, kako je doslovno rekao, izuzetno kvalitenih i održavanih „Manovih“ autobusa starih deset godina koji su prešli po približno 500.000 kilometara.

„Autobusi su uvezeni iz Nemačke i Austrije. Ovi autobusi namenjeni su za gradski i prigradski saobraćaj i za odredišta udaljena do 250 ili 300 kilometara. Autobusi će putnicima omogućiti veću bezbednost, pružićemo uslugu na mnogo višem nivou, a smanjićemo troškove našeg poslovanja zato što radimo unifikaciju voznog parka. Nabavka ovih vozila za Subotica-trans je fantastična injekcija“, rekao je Dejan Ljubisavljević danas prilikom primopredaje autobusa kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Stevan Bakić.

Predstavnik dobavljača, Danilo Halmer, simbolično je Bakiću uručio ključeve autobusa, a gradonačelnk je tom prilikom izjavio da je Subotica-trans autobuse pribavio za 38 miliona dinara, da su ta sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta, da je veoma zadovoljan ovom nabavkom i da se radi o autobusima renomiranog proizvođača koji su prešli relativno mali broj kilometara, a pritom su dobro održavani.

Bakić je istakao da je Subotica-trans snažno pogođen pandemijom i energetskom krizom koja će, kako je rekao, takođe, uticati na funkcionisanje ovog javnog preduzeća.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.