blank

Vučić u petak u Subotici

blank

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u petak otvaranju pogona nemačke kompanije “Bojsen” u Malom Bajmoku, prenose mediji bliski Srpskoj naprednoj stranci.

“Bojsenu” je Subotica besplatno ustupila 10 hektara zemljišta odlukom Skupštine grada iz avgusta 2019. godine, a država se ugovorom obavezala da pomenutoj kompaniji, koja treba da zaposli najmanje 400 radnika, isplati subvencije u iznosu od 4 miliona evra, odnosno 10.000 evra po zaposlenom radniku.

ELABORAT OPRAVDANOSTI OTUĐENJA GRADSKOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U KORIST “BOJSENA” DOSTUPAN JE OVDE.

Subvencija bi trebalo da bude isplaćena u četiri nejednake rate, 2020, 2021, 2022. i 2023. godine.

“Bojsen” se ugovorom obavezao da uloži najmanje 55,5 miliona evra u osnovna sredstva i ne smanjuje broj zaposlenih ispod 400 tokom pet godina po završetku investicionog projekta.

“Bojsen” (Boysen Abgassysteme d.o.o. Subotica) je osnovan 9. jula 2018. godine. Osnivač je nemački “Bojsen menadžment” koji posluje u okviru grupacije “Bojsen” i preko 12 zavisnih društava poseduje pogone u Kini, Južnoafričkoj Republici, Indiji i Kini.

Portal Nova ekonomija navodi da su glavna “Bojsenova” tržišta zemlje EU, a najznačajniji klijenti Mercedes-Benc, Audi, Bentli, Porše, Bugati, MAN i Folksvagen.

Foto: Predsednik.rs

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.