blank

Za sistem video-nadzora u Subotici oko dva milona evra

blank

 

Subotička lokalna samouprava uložiće oko dva miliona evra u uspostavljanje sistema video-nadzora na više od sedamdeset lokacija u gradu.

Raspisana javna nabavka odnosi se na uspostavljanje sistema video-nadzora, kontrole pristupa, sistema za merenje brzine vozila, sistema za automatsko prepoznavanje tablica i monitoring centra sa integracijom pomenutih sistema u jednu platformu za Suboticu.

Predviđeno je postavljanje kamera za merenje brzine – radara na četrnaest lokacija: na Segedinskom putu u blizini Javnog preduzeća „Subotica-trans”, na raskrsnici Jovana Mikića sa Kireškom i Ulicom pedeset prve divizije, kao i u Kireškoj na potezu od Save Kovačevića i Ulicom pedeset prve divizije, te na uglu Tesline i Ante Parčetića. Kamere bi bile postavljene i u Bajnatskoj na potezu od Beogradskog puta do Braće Radića, kao i na Beogradskom putu kod Rode.

Predviđeno je da kamere budu postavljene i na Senćanskom putu, gde je trenutno semafor za pešake, na Beogradskom putu u okolini raskrsnice sa Ulicom Otona Županića, kod džamije na Karađorđevom putu, u Braće Majera na raskrsnici sa Ulicom Henrika Sjenkjeviča, kod zgrada u Sekereš Lasla, na Bajskom putu na raskrsnici sa Mičurinovom i Metohijskom, kao i na sredini Gajeve.

Sistemi za prepoznavanje tablica planirani su za postavljanje na devet lokacija, i to na Horgoškom putu, nakon izlaska sa auto-puta na ulazak u naselje Palić iz pravca Hajdukova ka centru grada, na Kanjiškom putu, nakon Omladinskog naselja iz pravca grada ka Šupljaku, na Senćanskom putu kod oblizanice, na Bikovačkom putu, Čantavirskom putu neposredno pre raskrsnice sa Tolminskom, na Beogradskom putu, na ulasku u grad iz smera Žednika ka gradu, u Franje Kluza, na Bajskom putu, na ulasku u grad iz smera Ljutova ka gradu, te na Putu Edvarda Kardelja, na ulasku u Kelebiju, gledano iz centra grada ka graničnom prelazu.

Sistemi za detekciju prolaska kroz crveno svetlo planirani su za Put Edvarda Kardelja kod OŠ „Sečenji Ištvan”, na Majšanskom putu kod OŠ „Majšanski put“, u Borisa Kidriča u Hajdukovu, te u Oslobodilačkoj u Čantaviru, kod OŠ „Hunjadi Janoš”.

Najviše kamera koristiće se za opšti nadzor i planirano je da budu postavljene na 50 lokacija u Subotici i okolnim naseljima. Previđeno je da budu postavljene na Beogradskom putu na uglu sa Aksentija Marodića, Izvorskom, Bajnatskom, na uglu Bajnatske i Lovre Bračuljevića i Pazinske, kao i na uglu Senćanskog puta sa Bajnatskom i Lošinjskom ulicom. U Nade Dimić na raskrsnici sa Pazinskom, Jo Lajoša i Lovre Bračuljevića, kao i na Beogradskom putu na raskrsnici sa Nade Dimić i Blaška Rajića.

Kamere bi bile postavljene i u Blaška Rajića na raskrsnici sa Ulicom Matije Gupca, Jo Lajoša i Prvomajskom, zatim na uglu Braće Radića i Blaška Rajića, u Jo Lajoša na raskrsnici sa Osmog marta, u Matije Gupca na uglu sa istom ulicom, zatim u Jo Lajoša na raskrsnici sa Ulicom Dinka Šimunovića, u Prvomajskoj na uglu sa Evgenija Kumičića, kao i na uglu Kumičićeve sa Jo Lajoša, u Matije Gupca na raskrsnici sa Kumičićevom, kao i na uglu Kumičićeve i Viške, zatim na Beogradskom putu na uglu sa Ulicom Evgenija Kumičića, na raskrsnici Palmotićeve i Gundulićeve, Franje Kluza i Fočanske, Somborskog puta i Gajeve.

Predviđeno je da se kamere za opšti nadzor postave i na Karađorđevom putu kod OŠ „Sečenji Ištvan“, na raskrsnici Ferenca Sepa sa Alejom maršala Tita, Petra Lekovića i Zrinjskog i Frankopana, na Karađorđevom putu na uglu sa Ulicom Petefi Šandora i Bajskim putem, te u Zmaj Jovinoj na raskrsnici sa Partizanskom, Arsenija Čarnojevića i Đure Đakovića, u Matka Vukovića na uglu sa Matije Gupca, na Somborskom putu na uglu sa Preradovićevom, na uglu Maksima Gorkog sa Zagrebačkom, Harambašićevom, Matije Gupca, Prvomajskom, Braće Radića, Đure Đakovića i Lazara Nešića, na Segedinskom putu na uglu sa Jovana Mikića i Pala Papa, Ante Parčetića, Ištvana Kizura, Boze Šarčevića, Đorđa Natoševića, Banijske, Partizanskih baza i Ulicom magnetnih polja, te na uglu Horgoškog puta sa Jožefa Hegediša, Splitskom alejom i Kanjiškim putem.

Javna nabavka je procenjena na skoro 226 miliona dinara, a sredstva su planirana ovogodišnjim planom javnih nabavki Grada Subotica, a plaćanje je predviđeno u 36 mesečnih rata.

Rok za podnošenje ponuda ističe 9. decembra.

RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.