blank

Završen prvi finalni dan Mini Maksi lige

U subotu 25. februara u balonu Kutens održan je finalni turnir Mini Maksi lige Subotice u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice za dve generacije, 2015 i 2012 godište. Pobednici će predstavljati Ligu Subotice na regionlanom i državnom takmičenju.

blank
Foto: Sportski savez Subotice

U Mini Maksi ligi Subotice učestvovalo je 24 ekipe sa oko 360 mladih fudbalera. Po završetku finalnog dela sva deca koja su protekla tri meseca učestvovala u Ligi nagrađeni su zlatnim medaljama, a oni najbolji dobili su zaslužene pehare.

U generaciji 2015. godišta na finalnom turniru ekipe su bile podelje u dve grupe. Po završetku grupne faze prvaci obe grupe su igrali u finalu, dok su u borbi za treće mesto snage odmerile drugoplasirane ekipe iz obe grupe.

Trijumfovala je ekipa FK Arena SU koja je nakon boljeg izvođenja penala bila bolja od FK Spartak. U borbi za treće mesto FK Subotica je sa 2:0 savladala Su Team. Konačan redosled: 1. FK Arena SU, 2. FK Spartak, 3. FK Subotica. Pehar za fer plej dobila je ekipa United Akademije. Ekipa Arene predstavljaće Ligu Subotice na regionalnom takmičenju najboljih ekipa iz Vojvodine.

U generaciji 2012. godišta ekipe su takođe bile podeljene u dve grupe. Sistem takmičenja je bio isti kao i među mlađim fudbalerima. Interesantno je da je prvak i u ovoj generaciji trijumfovao tek posle boljih izvođenja penala.

Dečaci iz FK Subotica su bili uspešniji od FK Arena 1 i time osvojili Ligu u ovom godištu. U borbi za treće mesto druga ekipa FK Arena pobedila je United sa 1:0 i tim osvojila treće mesto. Konačan plasman: 1. FK Subotica, 2. FK Arena SU 1, 3. FK Arena SU 2. Pehar za fer plej pripao je ekipi ŽFK Spartak.

Ekipa FK Subotica predstavljaće Ligu Subotice na državnom prvenstvu koje će se za 2012. godište održati u Kragujevcu od 31. marta do 2. aprila 2023. godine.

Sledećeg vikenda takođe u balonu Kutens biće odigran finalni turnir za generacije 2013. i 2014. godišta.

Izvor: Sportski saves Subotice

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.