blank

ŽFK Spartak-u licenca za Evropu

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije izdala je licence za takmičenja u organizaciji UEFA za osam timova iz Mozzart Bet Super lige Srbije i ŽFK Spartak iz Subotice u konkurenciji ženskih timova.

blank
Foto: ŽFK Spartak

Jednoglasnom odlukom licence za takmičenje pod okriljem UEFA dobili su sledeći klubovi iz muške konkurencije: FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički, FK TSC, FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Radnički (Niš) i FK Napredak, dok je u ženskoj konkurekniji Komisija odlučila da izda licencu ŽFK “Spartak” iz Subotice za učešće u UEFA ligi šampiona za žene (sezona 2023/2024).

Svi klubovi ispunili su svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju za takmičenje u organizaciji UEFA: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski. Komisija za licenciranje FSS je zasedala u sastavu Miljko Valjarević predsednik, Aleksandar Prekodravac potpredsednik, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić.

Administrativni direktor ŽFK Spartak, Bojan Arsić, zadužen za postupak licenciranja, izjavio je da je klub ispunio sve tražene kriterijume u skladu sa strogim zahtevima Pravilnika o licenciranju UEFA.

„Odobravanje licence za učešće u evropskom takmičenju UEFA je za klub i Grad Suboticu od ogromnog značaja i rezultat velikog napora rukovodstva kluba da se postave novi evropski standardi koje zahteva UEFA. Proces licenciranje je svake godine sve zahtevniji, obimniji i složeniji, ali smo se potrudili da budemo pozitivan primer kluba koji na sve zahteve procesa licenciranja odgovara u zadatom roku. Mogu sa ponosom istaći da smo ispunili sve kriterijume i zasluženo stičemo pravo (licencu) da budemo deo evropske elite.

Sa druge strane, smatram da zaslužujemo veću podršku države posle 13 titula šampiona Srbije zaredom – hoću da verujem da će se odnos prema ženskom fudbalu i samom procesu licenciranja promeniti u FS Srbije i institucijama države Srbije, jer fudbal u Evropi iz Srbije ne igraju samo muški fudbalski klubovi, već i ženski.

Mi to činimo uspešno godinomo unazad, dočekujemo velikane evropskog fudbala u Subotici poput, Bajerna iz Minhena, Atletiko Madrida, Volfsburga i još mnoge druge. Činimo zaista mnogo kako bi na najbolji način reprezentovali našu Suboticu, Srbiju i FS Srbije.

Svedoci smo do Vlada Republike Srbije značajno pomaže proces licenciranja „večitim” rivalima u muškom fudbalu, sve sa ciljem da isti dobiju pravo učešća na evropskoj sceni, mi to pozdravljamo, ali upravo i mi kao ženski fudbolski klub (šampion Srbije) koji nema transfere i prilive od sponzora prolazimo proces licenciranja za učešće u Evropi, ali bez podrške – već sami, što verujem da će se promeniti u budućnosti, jer naše devojke ne zaslužuju diskriminaciju, već zaslužuju bolji status, veću podršku i pomoć na putu afirmacije ženskog sporta”, zaključio je Arsić.

Izvor: ŽFK Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Bačka poražena u Vrbasu

Fudbaleri Bačke pretrpeli su ubedljiv poraz u pretposlednjem kolu Vojvođanskog Severa. Ekipa Aleksandra Kopunovića gostovala je drugoplasiranom Vrbasu i izgubila sa 4:0 (3:0). Strelci: Drakulović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.