blank

Život porodice Avdo (VIDEO)

YouTube video

Ona hoće da postane policajka. Ima 18 godina i devojka je sa posebnim potrebama. On želi da njegova ćerka Ana samo bude zdrava, a on pored nje kako bi joj pomogao. Porodica Avdo upala je u fokus prošle nedelje kada su im lopovi upali u kuću i ukrali dve stotine evra, pribor za ličnu higijenu, i najbolnije, Anin telefon i tablet na kome je ova devojka sa Daunovim sindromom, pronalazila jedinu zabavu i preko koga je mahom slušala muziku.

Ana želi da postane policajka i pohapsi sve one ljude koji drugim čine zlo. I njoj je učinjeno zlo. Ukradena je njena imovina, telefon i tablet. Zahvlajujući Subotičanima koji prepoznaju vapaj za pomoć, Ani je nabavljen nov telefon, iako ona ne može lako da se prilagodi promenama.

blank
Foto: Subotičke.rs

Anin tata, kako za sebe kaže, poznat je upravo po pripadnosti. On pripada Ani. Samohrani je otac, koji sad brine samo o najmlađem detetu. Ima petoro dece, i šestoro unučadi. Pobegao je sa Kosova, pre 13 godina i ovde pokušao da pronađe svoju sreću. Anina majka nije sa njima, ona je ostala na jugu zemlje.

Teško je biti samohrani rodtelj, romske pripadnosti, deteta sa posebnim potrebama. Aduš, kako mu je ime, topla je i emotivna duša, deleći i to malo što ima, onima kojima je pomoć potrebnija nego njima dvoma.

Za sebe kaže da je sebe zaboravio, da nije sirotinja, da ima bogatstvo od porodice i da je često, kao pripadnik romske manjine, bio ponižavan, diskriminisan i nepravedno potcenjen kao čovek. Zna srpski, makedonski, albanski, romski, a po malo govori i nemački jezik. Kaže, muka ga naterala kada je Ani operisano srce u Austriji.

porodica avdo
Foto: Subotičke.rs

Ceo naš razgovor protekao je u emotivnom tonu, gde je Aduš Avdo gužvao mokru maramicu od suza.

Angulj, kako je u stvari Anino ime, nije samostalna. Najviše voli da gleda emisiju „Zvezde Granda“, a omiljeni lik je Đorđe David. Redovno gleda turske serije i taj jezik joj dobro ide. Voli sve što vole devojke njenih godina: garderobu, lakove za nokte i sredstva za kosu. Ona je tiha, nasmejana i s prvim koracima u njenu kuću, nas je zagrlila.

S druge strane, Anin tata je kao i svaki roditelj, zabrinut za Anino krhko zdravlje, šta će biti sa njom kad njega ne bude, kako da je osamostali, ali i da se oslobodi straha koji ga je poremetio posle upada u njegov dom.

Beskrajno simpatični, ovaj par nas je podsetio šta je to najvažnije u životu i koje su to vrednosti kojih se treba jedino držati, porodica i ljubav.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.