blank

EPS: U martu struju uštedelo 54 odsto domaćinstava

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da je u martu ove godine popust za racionalnu potrošnju električne energije ostvarilo 54 odsto domaćinstava, odnosno njih 1,8 miliona. Kako je istaknuto, mart je bio mesec u kojem su građani bili najefikasniji u potrošnji struje.

blank
Foto: Pixabay

Od početka oktobra 2023. do kraja marta ove godine, svakog meseca popust je ostvarilo više od polovine domaćinstava, a za tih šest meseci EPS je potrošačima obračunala popust od oko 9,3 milijarde dinara.

Najveći popust, od 40 odsto, EPS je odobrio za 24,7 odsto domaćinstava, odnosno 831.968 i taj broj domaćinstava u martu je uštedeo više od 30 odsto električne energije nego u istom mesecu u prethodne dve godine.

Za 12,4 odsto korisnika, odnosno 418.806 domaćinstava, martovski račun je manji za 20 odsto.

Popust na računu za energiju od 25 odsto imalo je 6,2 odsto domaćinstava, za 5,6 odsto korisnika račun je umanjen za 30 odsto, dok je popust od 35 procenata ostvarilo pet odsto domaćinstava.

blank
Foto: Subotičke.rs

Na martovskim računima dodatni popust od pet odsto ostvarila su i domaćinstva koja su korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećala za pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tu pogodnost ostvarila su 415.584 domaćinstva, odnosno 12 odsto.

Najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici, objavio je EPS.

Izvor: Beta, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Zaštita lubenice

Usevi lubenica se u zavisnosti od vremena rasađivanja i skidanja zaštitne folije nalaze u različitim fazama razvoja listova, preko formiranja sporednih stabala, pa do različitih

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.