blank

MKC “Nepker” deo evropskog, ekološkog projekta

Green E.Th.I.Cs je višeslojni projekat koji spaja nekoliko važnih oblasti: ekologija je ključ, a ovoga puta, kultura je prepoznata kao jedan od medijatora. Zeleno iskustvo predstavlja spoj kulture i ekologije koje prvenenstveno inspiriše očuvanje prirode na pozorišnim daskama.

blank
Foto: Guillaume de Germain on Unspla

Evropski projekat je finansiran od Kreativne Evrope, a započet je još 2021. godine. Obuhvata partnerstva iz 12 evropskih zemalja, učestvuje 110 gradova, među kojima se sa svojim predstavnicima našla i Srbija.
Projekat obuhvata pozorišta, univerzitete, istraživačke i kulturne centre kao i javne institucije. Priliku da učestvuju u ovom međunardonom projektu dobio je i Mađarski kulturni centar “Nepker” i Narodna bilbioteka “Njegoš” iz Knjaževca.

“Zelena etika”,(Green E.Th.I.Cs) razvija kulturne inicijative građanskog angažovanja kako bi se stvorila svest o pitanju klimatskih promena i promoviše kritičko razmišljanje i proaktivnost evropskih građana u vezi sa evropskim zelenim dogovorom, kroz umetnost, posebno pozorište.

Gosti u Subotici, a ujedno jedni od učesnika na projektu su i kulturni umetnici iz Italije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.