blank

MUP pronašao u prostorijama osumnjičenih pripadnika balkanskog narko-kartela 2,7 miliona evra

Pretresom stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni pripadnici balkanskog narko-kartela koji su uhapšeni u četvrtak na više lokacija u Srbiji, policija je pronašla više od 2,7 miliona evra, saopšteno je iz MUP-a.

blank
Foto: Unsplash

Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koje su koristili, na jednoj od lokacija u specijalno izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2,7 miliona evra, rečeno je u MUP-u.

Pretresanje stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni izvršeno je na lokacijama u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, a tom prilikom pronađene su dva snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić rekao je da se najmanje sedam tona kokaina koji je zaplenjen tokom 2020. godine dovodi u vezu sa članovima balkanskog kartela koji su u četvrtak uhapšeni u Beogradu, Subotici, Zrenjaninu.

U saradnji sa Evropolom, kako je naglasio, Srbija je uspela da identifikuje ključne mete na svojoj teritoriji i mapira njihove kriminalne aktivnosti širom sveta i dodaje da se veruje da ovaj kartel stoji iza pošiljki od više tona koje su stigle u Evropu iz Brazila, Ekvadora, a preko Afrike. Sve zaplene kokaina su izvršene van Srbije.

Izvor: RTS

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.