blank

Studenti VTŠ u zlatnoj sredini na takmičenju u PLC programiranju

Od 25 ekipa koliko je učestvovalo na takmičenju u PLC programiranju, Subotičani, studenti VTŠ – a osvojili su 14 – to mesto. Prvo mesto osvojio je Univerzitet iz Miškolca, slede Univerziteti iz Segedina I Debrecina.

blank
Foto: Subotičke.rs

Visoka tehnička škola takmičila se sa fakuktetima sa obimnijim programom, pa možemo istaći kako je ovo odličan uspeh. Za subotičku VTŠ ekipu nastupali su Tamaš Blaško, Viktor Pinter I Aron Tot, pod mentorstvom dr Lasla Gogolaka, asistenta Arpada Pletikosića i stručnih saradnika Daniela Bođoa i Tamaša Tornaia.

Ekipe iz Mađarske, Rumunije I Srbije učestvovale su na 29. trodnevnom takmičenju u teorijskim, programskim I virtuelnim zadacima u PLC programiranju. Ovo takmičenje se po prvi put organizovalo u Srbiji, na Paliću, u Studentskom odmaralištu, a po rečima profesora I studenata kao organizatora, ali I učesnika utisak je više nego odličan.

Po rečima učesnika organizacija je bila na visokom nivou. Takmičari su najzadovoljniji bogatim fondom nagrada gde je prakticno svaka ekipa osvojila opremu ili besplatan online program obuke u ovom segment. Pobednicke ekipe su dobile najvrednije nagrade

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.