blank

Koncert duvačkog tria sutra u Velikoj većnici

Koncert duvačkog tria “Heroine” biće održan sutra, 25. oktobra, od 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće. Ulaz je slobodan.

blank
“Trio Heroine iz Novog Sada čine istaknute novosadske umetnice koje su inače članice subotičkog simfonijskog orkestra. Umetnice su Ksenija Mijatović Korom – flauta, Veronika Antunovi Marić – oboa i Slobodanka Stević – klavir. Njihov trio proslavio je desetogodišnjicu postojanja.

Do sad su svirali u Novom Sadu, pozivani su na učešće na raznim festivalima. Na reprertoaru imaju kompozicije raznih stilova, a vrlo često sarađuju sa kompozitorima koja su pisana za njihov trio. Za Suboticu se spremali sa posebnim žarom i čarom, jer ne nastupaju prvi put.

Spremili su program na kome će izvesti dela domaćih kompozirota – Aleksandre Vrebalova, Dušana Radića, Isidore Žebeljan”, istakla je Kristina Mate iz Subotičkog simfonijskog orkestra. Do kraja godine će se organozovati još dva koncerta, što se tiče Subotičkog simfonijskog orkestra – za mesec dana i novogodišnji gala koncert.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.