blank

Putovanje iz snova Ane Adamović u Savremenoj galeriji

Pričaonica “Putovanje iz snova” koja će se održati u okviru pratećih programa izložbe 1400 dana umetnice Ane Adamović održaće se 23. aprila u Savremenoj galeriji Subotica, sa početkom od 19 časova.

blank
Foto: Savremena galerija

Ana Adamović bavi se fenomenom masovnog turizma kroz svoj višegodišnji projekat “Tematski park” kao nekom vrstom potrage za srećom, kao i ukorenjenom vezom između turizma i medijuma fotografije. Radovi iz serije nastaju analognom tehnikom kroz koju se turista pojavljuje ne kao povlašćeni pojedinac na odmoru, već sve više kao pripadnik bezmerne mase koja svetom putuje zahvaljujući jeftinim letovima i vreme provodi na mestima koja se po malo čemu razlikuju jedna od drugih, mesta koja se u današnjem svetu globalnog turizma prikazuju kao idilična mesta na kojima se svi (konzumeristički) snovi ostvaruju – kaže se u pozivnici povodom ovog svojevrsnog “putovanja iz snova”.

Gde danas putujemo? Kako biramo destinacije? Šta nam je važno da sačuvamo nasvojim fotografijama? Kako se putovalo nekada? Ovo su samo neka od pitanja o kojimaćemo govoriti a pričaonicu će voditi Ivana Ćirić, profesorka u Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“ i Boris Tot, turistički vodič uz asistenciju Jasmine Jovančić Vidaković, više muzejske edukatorke SGSU.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.