blank

13. Međunarodni oldtajmer susret u Subotici (VIDEO)

YouTube video

U organizaciji Međunarodnog oldtajmer kluba “Subotica”, u gradu na severu Bačke ovog vikenda održan je 13. skup oldtajmera, na kome su učestvovali klubovi iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Rumunije. Na trodnevnom skupu, koji je okupio 65 starih četvorotočkaša, druženje je bilo primarni cilj. Ova trodnevna manifestacija okupi veliki broj ljubitelja oldtajmera, na nekoliko lokacija u Subotici i okolini.

I dalje krstare po drumovima, neprocenjivi su za vlasnike, a pravu vrednost mogu da procene samo iskusni kolekcionari i procenitelji. Ipak, jedan spaček dobio je novo ruho.

Uglancani, ponosno su izloženi kako bi prikazali svu svoju lepotu, bavljenje oldtajmeri predstavlja skup hobi. Ipak, Bjelica koji ima nekoliko svojih automobila kaže kako je vreme koje je uloženo u reparaciju automobila nenadoknadivo ali zadovoljstvo je preveliko da bi se odustalo od toga. Ovaj Fiat koji nam je pokazao predstavlja savršeno urađen oltajmer, po slobodnoj proceni.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ipak, još uvek nije zakonski regulisana registracija ovih vozila, koji se I dalje tretiraju kao svako drugo vozilo u saobraćaju, iako to nisu.

Od svojih nepunih dve godine Vukša je voleo autiće sa kojima se igrao. Oduševljeno je navodio marke automobila parkiranih pored jezera, pronalazeći im specifičnosti, a mi smo bili oduševljeni njegovom ozbiljnošću ali i poznavanjem oldtajmera.

Oltajmer klub “Subotica” organizator je nekoliko sličnih manifestacija godišnje, a u januaru odlaze put Sarajeva, kao svojevrsni izazov za ove stare drumske krstarice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.