blank

Akcija „Selu u pohode“ sutra u Čantaviru

Akcija „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“, koju sprovode Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja Subotica, sutra, 6. aprila, biće održana u prostorijama Mesne zajednice Čantavir, u ulici Maršala Tita 38, od 8 do 10 časova.

blank
Foto: Unsplash

Kako je navela načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje dr Nada Kosić Bibić, cilj akcije jesu promocija zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama, te pokretanje stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Meštani ove mesne zajednice će moći da izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te telesnu visinu i težinu, kao i indeks telesne mase, poručili su iz Zavoda za javno zdravlje. Istakli su da vaga pored indeksa telesne mase određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.

Kako je navela, s obzirom na to da je oktobar mesec posvećen prevenciji raka dojke, u okviru ove akcije planiran je i klinički pregled dojki kod svih žena.

„Da bi došlo do promene i unapređenja zdravlja stanovništva potrebno je da svako učestvuje i brine o svome zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Promene su moguće, to možeš i ti! Proveri svoje faktore rizika i menjaj ponašanja u korist očuvanja i unapređenja zdravlja”, poručili su iz Zavoda za javno zdravlje.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.