blank

Akcija „Selu u pohode” u Đurđinu

blank

Akcija „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“, koju jedanaestu godinu zaredom sprovode Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja Subotica, u petak će biti održana u Đurđinu. Cilj akcije jesu promocija zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama, te pokretanje stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja. Pregledi će u petak biti obavljani u prostorijama Mesne zajednice Đurđin, u Ulici Borisa Kidriča 9, od 8 do 10 časova.

Kako su naveli iz Zavoda za javno zdravlje, svi zainteresovani meštani ovog naselja moći će da izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te telesnu visinu i težinu, kao i indeks telesne mase. Istakli su da vaga pored indeksa telesne mase određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.

„Preciznija merenja će dati i mogućnost da se kompletnije sagleda status uhranjenosti i daju preciznija uputstva i saveti u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizičkom aktivnosti. Svim pušačima će se izmeriti vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i dati saveti za prestanak pušenja. Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja”, poručili su iz Doma zdravlja i pozvali meštane Đurđina da provere svoje faktore rizika i promene navike u korist očuvanja i unapređenja zdravlja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.