blank

Bajmočani trijumfovali uprkos incidentu (VIDEO)

 

blank

U nedelju je na stadionu Fudbalskog kluba „Radnički 1905″ u Bajmoku odigrano poslednje, trideseto kolo Područne lige Subotica. Bajmočani su pobedili „Obilić” iz Zmajeva sa 3:2, uprkos incidentu koji se dogodio.

Prema rečima predsednika Radničkog Borisava Matića, bila im je potrebna pobeda kako bi se izborili za opstanak u ligi. Ipak, utakmica će ostati zapamćena po incidentu u 60. minutu. Neki mediji su izvestili da je u incident bila umešana publika, kao i da su u Bajmoku letele kamenice.

YouTube video

‒ Utakmica je počela u sasvim regularnim uslovima, bez tenzija i naznaka da će biti tenzija. Na tribinama je bilo, kao što u zapisniku piše, do pedesetoro ljudi i poštovale su se propisane mere. Sve službe su bile prisutne, utakmica je bila uredno prijavljena MUP-u, što sve stoji u zapisniku koji su sačinili delegat i sudije ‒ rekao je Matić za Subotičke.rs. ‒ U 60. minutu, nakon oštrijeg prekršaja koji je napravio naš igrač Petar Korponaić nad protivničkim igračem Milošem Markovićem, protivnik je, revoltiran, ustao sa trave i udario našeg igrača u predelu glave. Korponaić je uzvratio udarac Markoviću, nakon čega je ovaj njega ponovo udario. Tada je nastao metež, prišli su i drugi igrači, mahom da smire situaciju, a ne da bi je pogoršali. Nakon toga su opravdano oba igrača dobila crveni karton, isključeni su iz igre, a utakmica se najnormalnije nastavila ‒ poručio je Matić.

Matić je dodao da je incident u medijima predstavljen tako da se podigne hajka Radnički. Prema njegovim rečima, niko nikoga nije gađao, nije bilo palica ni kamenica u publici, već je došlo isključivo do koškanja među igračima na terenu.

blank

‒ Jedini validan dokument je zapisnik sa te utakmice, koji su sačinila službena lica. Oni su delegirani od strane sudijske organizacije da budu taj dan u Bajmoku. Njihov zapisnik je sušta suprotnost onome što je predstavljeno u medijima ‒ rekao je Matić.

Kako je naveo, u zapisniku piše da je utakmica uredno prijavljena MUP-u, da su sve potrebne službe bile prisutne, od policije, do redara, obezbeđenja i doktora…

‒ Sve je urađeno prema propisima. U zapisniku je opisana i situacija iz 60. minuta koja je dovela do incidenta. Utakmica je nakon toga igrana još pola sata ‒ dodao je predsenik Radničkog.

blank

On smatra da je neko neistinama želeo da ponizi njegov klub. Ipak, kako kaže, uprkos tome što je klub u teškoj situaciji, on opstaje zahvaljujući ljudima koji vole svoj klub i selo, uz pomoć prijatelja i poštovalaca koji doprinose boljem funkcionisanju kluba.

Svedoci koji su prisustvovali utakmici kažu da se publika nije sukobila sa igračima, da se nije lupalo palicama o klupe, niti da su igrači gađani kamenicama, kako su predstavili neki mediji. Prema njihovim rečima, ništa od navedenog ne nalazi se ni u delegatskom izveštaju.

Svedoci kažu da se delegat nalazio tri metra od klupe gostujuće ekipe, gde bi on lako mogao da uoči takva dešavanja, da ih je bilo.

blank

Svedoci pominju nesportske gestove gostujućeg tima i činjenicu da su dvojica navijača navijača gostujuće ekipe uspela da preskoče ogradu i da su ušla na teren. Protiv žene koja je isto to učinila podneta je prijava.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 22 stepena Celzijusa. Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.