blank

Bez novih mera do 15. decembra

blank

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona održana je jutros u 8 časova, a sledeća je zakazana odmah po isteku važenja postojećih mera, tj. posle 15. decembra. Ove mere najverovatnije će biti produžene, a možda i pooštrene, prenosi Telegraf.rs.

Kako izvor Telegrafa.rs navodi, izvesno je da će biti uveden PCR test za sve koji ulazu u Srbiju pred praznike. Očekivalo se da te mere već stupe na snagu od danas, ali je odlučeno da se sačeka da prođe 15. decembar i vidi efekat postojećih mera.

– Sigurno će biti uveden negativan PCR test za sve koji ulaze u našu zemlju, bez obzira na to da li su naši ili strani državljani, i bez obzira na to iz koje zemlje dolaze. PCR test ne sme biti stariji od 48 sati, a ko nema test moraće u karantin – navodi izvor Telegrafa.

Njihov sagovornik dodaje da će postojeće mere koje su sada na snazi sigurno biti produžene.

– Nije isključeno ni da budu pooštrene, ali to ćemo sve znati na osnovu procene epidemiološke situacije, odnosno nakon analize da li su mere koje su na snazi dale afekat. Trenutno su problem bolnice. Priliv pacijenata je konstantan – kaže naš izvor.

U Srbiji je do 15 časova 10. decembra 2020. godine registrovano ukupno 249.224 potvrđena slučaja kovid 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 21.799 osoba od kojih je 7.393 pozitivno.  Na respiratorima je ukupno 323 pacijenata. U Srbiji je testirano ukupno 1.980.272 osobe.
U poslednja 24 časa preminulo je 56 osoba usled posledica izazvanih virusom korona, a ukupan broj preminulih od početka epidemije je 2.172. Trenutno je ukupno hospitalozivano 8.594 pacijenata.

Telegraf.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.