blank

Bunjevački postaje ravnopravan jezik u službenoj upotrebi

blank

Na današnjoj sednici Gradskog veća prihvaćen je Predlog za promenu Statuta grada, što je podneo gradonačelnik Stevan Bakić, radi uvođenja bunjevačkog jezika u ravnopravnu službenu upotrebu na teritoriji Grada Subotice.

Donet je predlog odluke o donošenju izmene i dopune Plana detaljne regulacije za deo Mesne zajednice Prozivka.

Prihvaćeni su godišnji izveštaji o realizaciji programa poslovanja sa finansijskim izveštajima za 2020. godinu Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš”, Fondaciju mentalne higijene „EXSPECTO”, Fonda „Dr Rehak Laslo” Subotica. Donete su saglasnosti i na programe poslovanja, sa finansijskim planovima ovih fondacija za 2021. godinu.

Usvojen je godišnji izveštaj o radu Saveta za zdravlje za 2020. godinu.

Za članove Upravnog odbora Fondacije „Subotička sinagoga” imenovani su Ivana Crnković Kujundžić, Mirsad Nalić, Arpad Blaško, Robert Sabadoš, Daniel Kovač, Tomislav Vidaković, mr Jene Hajnal i Ildiko Lovaš. Za članove Nadzornog odbora ove fondacije imenovane su Zorica Marjanović i Livia Ačinćev, dok je za predsednika imenovana Mirela Balint Novak.

Imenovan je Upravni odbor Centra za socijalni rad. Hermina Trajkovski je imenovana za predsednika, Duša Minić za zamenika predsednika, a Stipan Ćakić, Vesna Margaretić i Dragana Vila za članove. Za predsednicu Nadzornog odbora Centra za socijalni rad imenovan je Leonard Salai, a za članove Milana Ljubojević i Rada Božić.

U Komisiji za dodelu zvanja i priznanja imenovana za predsednika je postavljena Ljubica Oravec, Gabor Agardi za zamenika predsednika, i Milena Milošević, Vesna Krmpotić, Saša Šarčević, Andrea Salai i Edit Laslo za članove.

Donet je zaključak da je Predragu Radivojeviću prestao mandat direktora Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. Za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća imenovan je Ognjen Golubović, master inženjer građevinarstva. Shodno tome, doneto je Rešenje o izmeni rešenja o imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za građevinsko zemljište, gde je Ognjen Golubović imenovan za predsednika.

Doneta je odluka o davanju na korišćenje nepokretnosti Mesnoj zajednici Mali Radanovac, kao i poslovni prostor subotičkom odeljenju Državnog pravobranilaštva.

Doneto je Rešenje o usvajanju Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti za period 1. januar – 31. decembar 2020. godine za više javnih preduzeća, kao i Rešenje o usvajanju Analize poslovanja javnih preduzeća, sa preduzetim merama za otklanjanje poremećaja u poslovanju.

Doneta su rešenja o davanju saglasnosti na posebne programe o korišćenju sredstava iz budžeta grada za JKP „Vodovod i kanalizacija”, JKP „Subotičke pijace”, JP „Palić-Ludaš”, DOO „Park Palić” i DOO „Regionalna deponija” za 2021. godinu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.