blank

Četvrt veka Subotičke letnje akademije

blank

Sto pedeset prosvetnih radnika danas je započelo program stručnog usavršavanja u okviru Subotičke letnje akademije koju po 25. put organizuje Udruženje prosvetnih radnika Mađara Severne Bačke i koja će trajati do četvrtka.

Kako su naveli iz Službe za skupštinske poslove, predavači akreditovanog programa stručnog usavršavanja pod nazivom „Heroji pedagogije” su saradnici uglednih visokoškolskih ustanova iz zemlje i inostranstva.

Kako je navedeno, udruženje se skoro tri decenije bavi organizovanjem edukativnih kampova i raznih takmičenja u oblasti obrazovanja za decu i učenike, kao i stručnim usavršavanjem prosvetnih radnika i zastupanjem njihovih interesa.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili predsednica Udruženja prosvetnih radnika Mađara Severne Bačke Ibolja de Negri pomoćnik ministra zadužen za međunarodne odnose u Ministarstvu za ljudske resurse Mađarske Zoltan Lerinci, predsednik Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine Jene Hajnal, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i predsednica Udruženja prosvetnih radnika Mađara u Slovačkoj Iren Fekete.

blank

 

Predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor je u Gradskoj kući je na otvaranju pozdravio sve učesnike i naveo da ovo udruženje danas ima značajnu ulogu u obrazovanju na mađarskom nastavnom jeziku u Vojvodini.

„Školska godina za nama dokazuje da je danas biti nastavnik teže nego ikada. Nastava na daljinu je uvedena bez mogućnosti detaljnih prethodnih priprema, jer se obrazovno-vaspitni proces naše dece nije smeo prekinuti. Međutim, iako se obrazovno-vaspitna delatnost morala nastaviti pod potpuno novim i drugačijim okolnostima punih nedoumica i izazova za prosvetne radnike, oni su iz dana u dan pružali svu potrebnu pomoć i podršku svojim učenicima i njihovim roditeljima”, naveo je Pastor.

 

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.