blank

Kampanja “Gledaj da te vide, vozi bicikl” u Subotici (VIDEO)

YouTube video

Nacionalna kampanja „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ održava se u pet gradova u Srbiji. Udružili su se gradovi, Olimpijski komitet Srbije i Agencija za bezbednost saobraćaja, kao i lokalna uprava.

Cilj je promovisanje biciklizma, ali možda važnije je neophodnost da se obrati pažnja na bicikliste koji su ravnopravni učesnici u saobraćaju i čija je bezbednost najugroženija. Statistički podaci ne idu u korist pomenutih dvotočkaša, kad su u pitanju saobraćajne nesreće.

blank
Foto: Subotičke.rs

Biciklizam objedinjuje sport, saobraćaj, ekologiju i urbanu mobilnost – a ovo je jedan od načina da se promoviše među najmlađima. Ima li boljih osoba za to od olimpijaca, Milice Mandić i Ivana Stevića? Stević je učestvovao na četiri Olimpijade: u Atini, Pekingu, Londonu i Rio de Ženeiru, a svoje mišljenje i ciljeve rekao je kao promoter aktivnosti i jedan od realizatora projekta.

Branko Stamatović, ispred Agencije za bezbedost saobraćaja rekao je da na našim putevima pogine 50 biciklista godišnje, što je 9 posto od svih smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama. Njegov cilj je da nijedno dete ne izgubi život, pa otud i ova kampanja pod pokroviteljstvom pomenute agencije.

blank
Foto: Subotičke.rs

Milica Mandić, sportsko ime koje nas je ovenčalo slavom, ispred nacionalnog Olimpijskog komiteta rekla je kako je čast što je promoterka ovog projekta. Cilj je da deci usadimo kulturu odgovorne i bezbedne vožnje biciklom.

Devojčice iz subotičkih osnovnih škola učestvovale su na projektu, pa smo ih pitali za utiske.

Zapamtite ova nasmešena, lepa lica. Važno je da ih sačuvamo, pripazmo i kad su u saobraćaju, ali i van njega.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.