blank

Deca ukrašavala kućice za pse

blank

Udruženje „Subotičke njuškice” saopštilo je da je juče, uz pomoć učenika trećeg razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić” i šestog razreda Školskog centra sa domom učenika „Dositej Obradović”, realizovana poslednja aktivnost u okviru projekta „Podrška psu sa markicom”, koji sufinansira Grad Subotica.

„Vredne ručice su oslikale kućice za naše pse koji žive na ulici, pravili su pse od gline i učestvovali u kratkoj igri pod nazivom Šumski identitet. Kroz ove aktivnosti i razgovore imali su priliku da saznaju kako psi žive na ulici i shvate kolilo je važno da se brine o svojoj okolini i da smo nažalost mi ljudi ti zbog kojih ima toliko napuštenih pasa i najvažnije da osete da i oni mogu da pomognu. Naučilu su i kroz igru neke nove vrste biljaka i životinja koje se nalaze na teritoriji naše zemlje i zašto je važno kada odemo u prirodu da prirodu ostavimo onako kako smo je i zatekli”, poručili su iz ovog udruženja.

blank

Naveli su da se nadaju da će ova aktivnost deci ostati u lepom sećanju i da će primenjivati sve što su naučili kroz ovaj projekat.

„Voleli bismo kada bismo mogli ovakve stvari češće da pružimo našim najmlađim sugrađanima jer smo primetilo koliko im je značajno, te ukolilo ima neko ko bi bio voljan da nam volonterski pomogne da realizujemo povremeno edukacije za decu slobodno nam se javite”, zaključili su iz udruženja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.