blank

Nastavnica Emilija Grubanov Martinek dobitnica Svetosavske nagrade

blank

Emilija Grubanov Martinek, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” iz Subotice, ovogodišnja je dobitnica Svetosavske nagrade, zajedno sa još 28 kolega i predstavnika ustanova iz cele zemlje.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, uručio je juče u zgradi Vlade Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama, među kojima se našla i naša sugrađanka.

Nagrade su, kako je navedeno, dodeljene za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

Čestitajući dobitnicima ministar Ružić, je rekao da su današnji dobitnici dokaz da Sveti Sava živi u svima nama.

U obrazloženju dodele nagrade navedeno je da je Emilija Grubanov Martinek postigla značajne rezultate u razvoju dečjeg stvaralaštva, posebno u likovnoj umetnosti i stvaranju podsticajne sredine za učenje.

“U stručnoj zajednici se ističe kao primer kreativnog i inovativnog nastavnika, koji se posebno zalaže za razvoj socijalnih kompetencija svojih učenika. Uvek je spremna i otvorena za inoviranje metodičkog pristupa u nastavi, za šta je dobila više priznanja u oblasti obrazovanja”, navedeno je u ograzloženju.

Foto: Vlada Srbije

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.