blank

Počeo kviz „Čitam i skitam”

blank

Gradska biblioteka trinaesti put organizuje kviz za podsticanje čitanja u osnovnim školama pod nazivom „Čitam i skitam”, a slogan ovogodišnjeg kviza glasi „Gde god nađeš zgodna mesta, tu drvo posadi”.

Gradska biblioteka ovu akciju sprovodi tokom februara i marta na Dečjem odeljenju, kao i u svim gradskim i prigradskim ograncima, na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.

U kvizu mogu da učestvuju svi učenici osnovnih škola koji su članovi Gradske biblioteke.

– Svi znamo koliko nam je drvo važno u svim oblastima našeg života, pa nam je to bila ideja da obradimo kroz različite književne i naučne teme, a deci ćemo ponuditi sadržaje posvećene drveću i ekologiji uopšte – navela je bibliotekarka Bernadica Ivanković.

blank

Učesnici kviza treba da pročitaju ponuđene tekstove i da prouče onlajn izvore koji su posvećeni drveću, te da popune onlajn upitnik objavljen na sajtu biblioteke. Pitanja su ista za sve uzraste. Rok za slanje upitnika je 31. mart.

Bibliotekarka Marijana Tenodi navela je da su ova i prošla godina bile specifične, te su morali da se prilagode situaciji.

– Uslovi su ostali isti, deca treba da produže članarinu koja sada iznosi 300, umesto 800 dinara. Do sada smo održavali prezentacije po školama i u biblioteci, ali s obzirom da je to sada nemoguće, snimićemo materijal i poslati školama, ili ćemo se uživo uključiti putem „Fejsbuka” ili „Zuma”.

Svi ispravno popunjeni upitnici biće uključeni u izvlačenje koje će se održati 2. aprila, na Međunarodni dan knjige za decu.

– Prošlogodišnje izvlačenje pomereno ja sa aprila na septembar i ono je održano putem lajv uključenja na „Fejsbuku”, koje je i danas dostupno na našoj stranici. Verovatno je da će i ove godine biti tako, neće biti javnog okupljanja – navela je Tenodi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.