blank

Porodici Štigmond potrebno 15.000 evra za sanaciju izgorelog krova (VIDEO)

blank

Porodici Štigmond 5. decembra 2020. godine tokom noći izbio je požar u kotlarnici. Potpuno su im stradali krov i tavanica kućd. Kako navode, ne zna se da li je do požara došlo zbog loših instalacija ili od žeravice.

– Kada smo čuli pucketanje, mislili smo da je neko ušao u dvorište, a zapravo je bio požar. Uzela sam decu i u pidžamama smo istrčali napolje. Otišli smo kod mog oca koji živi pored nas i niko nije stradao – navela je Laura Štigmond.

Njen suprug Željko kaže da su vatrogasci brzo reagovali i da su gasili požar duže od dva sata.

– S obzirom na to da je stara kuća, vatrogasci su sve dodatno sve isproveravali da se negde nešto nije zavuklo, pa da ne nastane dodatni problem.

blank

Bračni par Štigmond istakao je da im je najvažnije da poprave krov i struju, za šta im je, prema procenama majstora, potrebno najmanje 15.000 evra.

Naveli su da imaju gde da budu dok radovi ne budu završeni i zahvalili su se Tijani Mijović i grupi Obrok za porodicu što im je obezbeđen nameštaj.

– U prošlu subotu je, zahvaljujući grupi Obrok za porodicu, organizovana radna akcija u našoj kući. Planirano je da rade i u nedelju, ali ih je loše vreme sprečilo. Za vikend ponovo planiramo akciju raščišćavanja i spremanja i nadamo se da će se ljudi odazvati kao i prošli put, kako bismo od iduće nedelje mogli da počnemo sa radovima na krovu – kaže Laura Štigmond.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.