blank

Porodica Krasnići – Jović tvrdi da će se uskoro naći na ulici sa dvoje dece (VIDEO)

blank

Tijana Mijović i Dana Radomirović iz “Obroka za porodicu” obezbedile su im hranu, a Andrej Kunkin im je dopremio drva

Branko M. Žujović

Četvroročlana porodica Krasnići – Jović, koja u vidnoj nemaštini živi na kraju Uskočke ulice, uskoro bi mogla da se nađe na ulici.

Dever je obavestio muža pre nekoliko dana da mu je potreban prostor u kom živimo. On je vlasnik ovog malog objekta. Rekao je da se iselimo što pre možemo. Sada više nemamo izbora. Moraćemo na ulicu sa dvoje male dece, od kojih starije treba ove godine da pođe u školu – kaže Milena Jović iz Leskovca koja sa suprugom Ekremom Krasnićijem u Subotici živi od proletos.

Jovićeva i njen suprug, rodom iz Obilića na Kosovu, kažu da nemaju gde da odu.

U braku smo osam godina. Moji trenutno kao podstanari žive u Pančevu. Kod njih ne možemo. Muž ima osmoricu braće. Ovaj plac, ovde u Uskočkoj, kupio je dever koji živi u Francuskoj. Svaki brat podigao je na placu objekat kakav je mogao. Mi nismo bili u prilici da podignemo svoj dom – dodaje Milena Jović.

blank

Porodica Krasnići – Jović živi od socijalne pomoći u iznosu od oko 13 hiljada i dečjeg dodatka od 5.800 dinara.

Moj muž ne beži od posla. Nadniči kada se za to ukaže prilika. Ne govori srpski jezik dobro i nije mu lako da pronađe posao. Povrh svega, moje zdravlje je narušeno. On brine o deci i meni kada mi je loše. Baš pre nego što ste došli bila sam u hitnoj pomoći – kaže Milena Jović, pokazujući recepte i dijagnozu koju je dobila. – Trebalo je da proverim rad štitne žlezde, ali nisam imala novac za pregled. Nemam novca za lekove. Jedva da imamo da prehranimo decu.

Hranu porodici Krasnići – Jović u poslednje vreme donose Tijana Mijović i Dana Radomirović iz “Obroka za porodicu”. Drva im je obezbedio Andrej Kunkin, zaposlen u Gradskoj biblioteci.

blank

Upravo čekamo Andreja da dođe. Rekao je da će pokušati da popravi jedan stari bicikl, da možeo da odemo do lekara ili grada kada nam nešto zatreba. Odavde do centra je tri ili četiri kilometra. Obratila sam se samo “Obroku za porodicu” i vašoj redakciji. Nadam se da će nam neko ponuditi posao za muža i kakav-takav krov nad glavom za našu decu i nas, jer izbora zaista nemamo – kaže Jovićeva.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.