blank

„Selu u pohode” u utorak u Čantaviru

blank

Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja Subotica jedanaestu godinu zaredom  sprovode akciju „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“, sa ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama i da pokrenu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

U utorak će akcija biti održana prostorijama Mesne zajednice Čantavir, u Ulici maršala Tita 38, od 8 do 11 časova.

Kako su naveli iz Zavoda za javno zdravlje, svi zainteresovani sugrađani moći će da izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, kao i telesnu visinu i težinu, te će imati priliku da utvrde svoj indeks telesne mase (BMI).

„Merenja će se vršiti na vagi koja pored BMI određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.Preciznija merenja će dati i mogućnost da se kompletnije sagleda status uhranjenosti i daju preciznija uputstva i saveti u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizičkom aktivnosti”, navedeno je u saopštenju.

Pušači će moći da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu, ali i da dobiju savete za prestanak pušenja.

Kako je navedeno, lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja, a da bi došlo do promene i unapređenja zdravlja stanovništva, potrebno je da svako učestvuje i brine o svome zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.